12 Ağustos 2013 Pazartesi

Karnıyarık



















Karnıyarık Tarifi :

  • 1 kg patlıcan
  • 500 gr kıyma 
  • 3 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 tane yeşil biber
  • karabiber,pulbiber,tuz
  • maydanoz

Üzeri için :
  • 2 tane domates
  • 4 tane yeşil biber

 Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletiyoruz .Soğanları ince ince doğrayıp , rendelediğimiz sarımsakla birlikte tavamıza koyalım , biberleride küçük küçük doğrayıp üzerine ekliyoruz . Kavrulmaya başlarken içine salçamızı ekliyoruz , ardından kıymamızı ilave ediyoruz , pişmesine yakın maydanozu ve baharatlarını ekliyoruz . 2 su bardağı su ekliyoruz . Püf noktası sos hazırlamıyoruz hazırladığımız harcın suyunu ekliyoruz .Ardından kuruladığımız patlıcanları bol yağda kızartıyoruz . Patlıcanların orta kısmını yarıp açın , içini hazırladığınız içle doldurunuz . Hazırladığımız içten artan suyuda tepsiye dizdiğimiz patlıcanın etrafına dökünüz bu sayede kıymayla özdeşleşen sos daha güzel olacaktır .
Üzerine dilimlediğiniz domates ve biberler süsleyiniz . Patlıcanlar iyicene yumusayana domateslerin üzerleri kızarana kadar 180 derece fırında pişiriniz. Yanına pilav ya da cacık daha ne olsun ? Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder