Karnıyarık Tarifi :
- 1 kg patlıcan
- 500 gr kıyma
- 3 tane soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 tane yeşil biber
- karabiber,pulbiber,tuz
- maydanoz
Üzeri için :
- 2 tane domates
- 4 tane yeşil biber
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletiyoruz .Soğanları ince ince doğrayıp , rendelediğimiz sarımsakla birlikte tavamıza koyalım , biberleride küçük küçük doğrayıp üzerine ekliyoruz . Kavrulmaya başlarken içine salçamızı ekliyoruz , ardından kıymamızı ilave ediyoruz , pişmesine yakın maydanozu ve baharatlarını ekliyoruz . 2 su bardağı su ekliyoruz . Püf noktası sos hazırlamıyoruz hazırladığımız harcın suyunu ekliyoruz .Ardından kuruladığımız patlıcanları bol yağda kızartıyoruz . Patlıcanların orta kısmını yarıp açın , içini hazırladığınız içle doldurunuz . Hazırladığımız içten artan suyuda tepsiye dizdiğimiz patlıcanın etrafına dökünüz bu sayede kıymayla özdeşleşen sos daha güzel olacaktır .
Üzerine dilimlediğiniz domates ve biberler süsleyiniz . Patlıcanlar iyicene yumusayana domateslerin üzerleri kızarana kadar 180 derece fırında pişiriniz. Yanına pilav ya da cacık daha ne olsun ? Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder