kuru patlıcanı aktarlarda bulabilirsiniz. Adet olarak satılmaktadır bizim burda 50 tanesi 10 lira ama geçenlerde bi markette 25 tanesini 3.5 liraya buldum. 25 taneden yapcağınızı rahat 4 5 kişi yer gelelim tarifimize
Kuru Patlıcan Dolması Tarifi :
- 25 adet kuru patlıcan
- 2 adet kuru soğan
- 1 bütün baş sarımsak
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 1.5 su bardağı prinç
- 1.5 çay bardağı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- karabiber
- kimyon
- pulbiber
- nane
- maydonoz,dereotu
- 3/4 yemek kaşığı nar ekşisi
- tuz
- 1 bardak ılık su
Sosu için:
- su
- yarım çay bardağı zeytin yağı
Patlıcanlarımızı kaynar suya koyalım yaklaşık 15 dakika kaynatalım acı suyu çıkana kadar birazda yumuşayana kadar ,sonra sıcak suyla 3 4 defa patlıcanlarımızı yıkayalım ,patlıcanlarımızı soğumaya bırakıp iç malzememizi hazırlayalım , ince ince doğradığımız soğanları ve rendelediğimiz sarımsağı geniş bir tavaya yada tencereye koyalım üzerine zeytinyağımızı koyup soğanlar pembeleşene kadar karıştıralım soğanlar pembeleştikden sonra salçamızı ekleyip karıştıralım salça iyicene dağılana kadar karıştıralım sonra princimizi ekleyip karıştırmaya devam edelim tuzunu baharatları şekerini koyup suyumuzu ilave ettikden sonra kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyelim ,suyunu çektikden sonra dereotunu ve maydonozu ekleyelim isterseniz maydonozu kuru kullanabilirsiniz . bütün malzemeyi ekledikten sonra 2 3 dk kısık ateşte karıştırıp ılımaya bırakalım . patlıcanlarımızın içini fazla doldurmamak gerekir sonra yatak olarak hepsi birbirinin ağzını kapatıcak şekilde tencereye dizin . ben tencerenin altına tabak koyuyorum dibi tutmasın diye ,dizdikten sonra üzerine tuz serpip sosunu dolmaların üstünde olmayacak şekilde dökün üzerine tabak kapatın . pişmesine 10 15 dakika kala tabağı kaldırıp nar ekşisini döküp tabağı kapatın yoğurtla servis edebilirsiniz . afiyet olsunnn ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder