TOFFİFEELİ KURABİYE
Toffifeeli kurabiye tarifi
- 2.5 kaşık tereyağı
- yarım bardakdan fazla şeker
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 bardak tepeleme un
- 25 gr. kakao
- bir çimdik tuz
- 2 yemek kaşığı süt
Malzemeleri karıştırıp yoğurun bende kıvamı biraz katı oldu ama süt ile yumuşattım yani normal bi kurabiye hamuru gibi olacak, ve buzdolabında 1 saat dinlenecek , dinlendikten sonra hamuru 20 eşit parçaya ayır ve yuvarla ( bu arada tabii 15 tane toffife küçük bir tencerede 5 yemek kaşığı sıvı krema ile erisin kısık ateşte) yuvarladığın hamurları önce yumurtanın beyazına sonra kırılmış fındığa bula ve tepsiye diz , tepsiye dizerken ortalarına parmağınla bastır bir derinlik oluşsun, sonra önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 15 dk pişir . Piştikden sonra biraz soğusun o erittiğin toffifeleri içlerine koy her birine fındık ve karamelinden koy fındık yetmezse evdeki fındıktan tamamlayabilirsiniz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder