4 Ağustos 2013 Pazar

TOFFİFEELİ KURABİYE




















Toffifeeli kurabiye tarifi


  • 2.5 kaşık tereyağı
  • yarım bardakdan fazla şeker
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 bardak tepeleme un
  • 25 gr. kakao
  • bir çimdik tuz 
  • 2 yemek kaşığı süt
Malzemeleri karıştırıp yoğurun bende kıvamı biraz katı oldu ama süt ile yumuşattım yani normal bi kurabiye hamuru gibi olacak, ve buzdolabında 1 saat dinlenecek , dinlendikten sonra hamuru 20 eşit parçaya ayır ve yuvarla ( bu arada tabii 15 tane toffife küçük bir tencerede 5 yemek kaşığı sıvı krema ile erisin kısık ateşte) yuvarladığın hamurları önce yumurtanın beyazına sonra kırılmış fındığa bula ve tepsiye diz , tepsiye dizerken ortalarına parmağınla bastır bir derinlik oluşsun, sonra önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 15 dk pişir . Piştikden sonra biraz soğusun o erittiğin toffifeleri  içlerine koy her birine fındık ve karamelinden koy fındık yetmezse evdeki fındıktan tamamlayabilirsiniz. Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder