5 Ağustos 2013 Pazartesi

Çilek soslu sütlü irmik tatlısı



















  Soğuyunca buzz gibi olunca yiyilebilicek hafif tatlı bu yaz sıcağında lezzeti oldukça iyiydi ben buzdolabında 4 5 saat bekletebildim ama bi gece bekletilirse gerceşten çok lezzetli yapımı kolay pratik oldukçada lezzetli :) irmik tatlısın üzerine isterseniz başka bir sos deneyebilirsiniz damak tadınıza göre...

Çilek soslu sütlü irmik tatlısı tarifi :

  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 12 yemek kaşığı irmik
  • 5 bardak süt
  • 1 kaşık terayağı
  • 1 paket petibör bisküvü
  • çilekli sos (hazır paket)




















Sütü tencereye boşaltın şekeri irmiği karıştırın . Tencereyi ocağa alın kaynayana kadar karıştırın kaynadıktan sonra  tereyağını ekleyin ,  karıştırmaya devam edin 2/3 dakika daha karıştırdıktan sonra ocaktan alabilirsiniz  , borcamın en altına irmikli muhallebiyi dökün üzerine süte batırıp çıkardığın petibörleri diziniz tekrar üzerine muhallebisini dökü en üzerinede çilekli sosunu dökünüz . Tercihe göre hindistan ceviziyle servis edebilirsiniz . Afiyet olsun.. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder