Soğuyunca buzz gibi olunca yiyilebilicek hafif tatlı bu yaz sıcağında lezzeti oldukça iyiydi ben buzdolabında 4 5 saat bekletebildim ama bi gece bekletilirse gerceşten çok lezzetli yapımı kolay pratik oldukçada lezzetli :) irmik tatlısın üzerine isterseniz başka bir sos deneyebilirsiniz damak tadınıza göre...
Çilek soslu sütlü irmik tatlısı tarifi :
- 10 yemek kaşığı şeker
- 12 yemek kaşığı irmik
- 5 bardak süt
- 1 kaşık terayağı
- 1 paket petibör bisküvü
- çilekli sos (hazır paket)
Sütü tencereye boşaltın şekeri irmiği karıştırın . Tencereyi ocağa alın kaynayana kadar karıştırın kaynadıktan sonra tereyağını ekleyin , karıştırmaya devam edin 2/3 dakika daha karıştırdıktan sonra ocaktan alabilirsiniz , borcamın en altına irmikli muhallebiyi dökün üzerine süte batırıp çıkardığın petibörleri diziniz tekrar üzerine muhallebisini dökü en üzerinede çilekli sosunu dökünüz . Tercihe göre hindistan ceviziyle servis edebilirsiniz . Afiyet olsun.. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder