12 Ağustos 2013 Pazartesi

Fırında Kefal Balığı

Şimdi kefalim tam sırası . Balık severlerin kaçırmaması gereken bir balık. Kefal, beyaz etı ve havyarı çok makbul olan balık türüdür. 
Kefali herkes yiyemez kimine yavan gelir tadı:)       



















 

 

Fırında kefal balığı tarifi :

  •  İstediğiniz kadar balık tercih size kalmış 
  •  Soğan
  •  Patates
  •  Kırmızı biber
  •  tuz,kırmızı toz biber, karabiber
             
           Balıklar iyicene yıkanır pulları çıkarılır
Patates soğan halka halka doğranır , biberler doğranır ,
balıkların üzerine çizik atılır balıklar baharatlanır tuzlanır,
Tepsiye balıklar dizilip üzerinede diğer malzemeler dizilir .
200 derece fırında pişirilir . Afiyet olsun  :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder